Hamburger met wortelpuree en gebakken ui

De week starten met degelijke Dagelijkse kost is het beste wat je kan doen om die maandagblues weg te werken! Deze verse hamburger met pecorino, smeuïge aardappelpuree met gestoofde wortelen en gebakken ui is alvast een topidee. 

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • een klont boter
  • 800 g wortel
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadje laurier
  • zwarte peper
  • keukenzout
  • een scheut water
  • 2 ajuin
  • 600 g rundergehakt
  • 200 g varkensgehakt
  • 2 eierdooier
  • 80 g paneermeel
  • 0.25 bussel krulpeterselie
  • 100 g pecorino
  • een klont boter
  • een klont boter
  • 1 ei
  • een scheut melk
  • keukenzout
  • 2 eetlepel mosterd
  • een snuif nootmuskaat

Benodigdheden

  • een aardappelschiller of dunschiller
  • een keukenmachine met hulpstuk ‘K’
  • een pureestamper

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en doe ze in een grote pot gezouten water.

Laat een flinke klont boter in een pan smelten.

Schil de wortelen, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in de boter.

Voeg er de fijngesneden takjes tijm en de blaadjes laurier bij. Kruid met peper en zout.

Giet er een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur.

Zet een andere pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze in de boter.

Hamburgers

Neem de mengkom van de keukenmachine en voeg de twee soorten gehakt, de dooiers, het paneermeel en de fijngesneden peterselie toe.

Rasp er de Pecorino over. 

Kruid het gehakt met peper en zout en meng tot een geheel.

Laat een klont boter in een grote pan smelten.

Vorm grote ballen van het gehakt en duw de gehaktballen plat tot je een burger hebt. 

Bak de burgers goed aan beide kanten.

Afwerking

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.

Voeg een klont boter, een ei en een scheut melk toe en kruid met zout. Ga met een pureestamper door de aardappelen.

Meng de gestoofde wortelen onder de aardappelpuree en ga nogmaals met de pureestamper door de aardappelen.

Meng de mosterd onder de puree en breng het geheel op smaak met een snuif nootmuskaat.

Schep wat puree op een bord, schik er een burger bij en schep er wat gebakken ui over.

Hamburger met wortelpuree en gebakken ui